Weer top-opbrengst veiling Stichting Kans voor een Kind: 72.350 euro

Donderdag 19 september 2019 vond voor de zeventiende keer de jaarlijkse Benefietavond plaats van Stichting Kans voor een Kind. Ruim tweehonderd genodigden uit Twente genoten in Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte van een wervelende veiling waarin 29 topkavels onder de hamer gingen. De opbrengst was liefst 72.350 euro, inclusief de opbrengst van de verloting. Met dit prachtige bedrag kunnen weer veel wensen van kinderen worden vervuld.

 

Na heel veel jaren had Jan Smit te kennen gegeven de veilinghamer over te willen dragen. Die rol werd dit keer met verve en met zijn bekende humor vervuld door Bert Eeftink, in de hoedanigheid van Helligen Hendrik. De presentatie was, voor de tweede keer, in handen van Carry ten Napel. Zij verving Tom Egbers die herstellende is en van alle aanwezigen een dikke duim kreeg als hart onder de riem.

 

De kavels varieerden van een schilderij gemaakt door Ursula Aubri en Kans voor een Kind-kinderen tot een gesigneerd shirt van Aitor, van een exclusieve training door Ronald Koeman tot een schitterende wijnreis naar Bodega Nodus in Spanje en van een lezing door Björn Kuipers tot een workshop bonbons maken.

 

Een bijzonder kippenvelmoment was het moment dat Jason op het podium kwam om te vertellen over wat hem is overkomen en over zijn wensvervulling. Even ontroerend was het optreden van de kinderen Nee Doh Paw, Linda, Leon, Annelee en Mischa, die live op het podium samen met zangeres Ellen Jannink en producer/zanger/gitarist René Elenbaas het prachtige Kans voor een Kind-lied vertolkten.

 

“Deze veiling van Stichting Kans voor een Kind heeft opnieuw een geweldig bedrag opgebracht en daarvoor wil ik onze gasten heel erg bedanken, het is geweldig!”, aldus Joke Mengerink, voorzitter Stichting Kans voor een Kind. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan de vervulling van wensen van kinderen in Twente die door ziekte of een andere oorzaak dat steuntje in de rug zo goed kunnen gebruiken.

 

Impressie Benefietavond 19-9-2019