Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Donaties

Kans voor een Kind heeft natuurlijk baat bij giften en donaties om alle wensvervulllingen mogelijk te maken. Dat kan op verschillende manieren.

Via het menu kun je, door op de button Een gift doen te klikken, een eenmalige bijdrage doen. Dit gaat via een QR-code en het werkt als een tikkie, heel simpel dus.

 

Een actie starten

Door zelf een actie te starten kun je helpen om nog meer wensen in vervullling te laten gaan. Daarom zijn acties zo belangrijk, of het nu een kleine of grote actie betreft. Je kunt een actie aanmelden via de pagina Start een actie.

 

Nalatenschap

Indien je Stichting Kans voor een Kind als begunstigde in het testament wilt benoemen, neem dan contact op met je notaris. Er zijn twee mogelijkheden.

 

Legaat

Je kunt ervoor kiezen om een legaat aan een goed doel in het testament op te nemen. Een legaat is een duidelijk omschreven goed of een bepaald genoemd geldbedrag dat je nalaat. In dit geval zal het meestal om een geldbedrag gaan. Je kunt voor meerdere goede doelen een legaat gebruiken.

 

Erfgenaam

Je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere goede doelen als erfgenaam te benoemen in je testament. Je kunt dan aangeven in het testament welk percentage van je erfenis het goede doel ontvangt.

 

Een goed doel hoeft sinds 1 januari 2006 geen successierecht meer te betalen over erfenissen. Maar let op: alleen instellingen die de Belastingdienst aanmerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) kunnen gebruik maken van de fiscale voordelen. Stichting Kans voor een Kind staat geregistreerd als een ANBI erkend.