Cars, met Dyon in de hoofdrol

Vrijdag 22 mei 2009 was het dan zo ver… de wens van Dyon ging in vervulling! Dyon is helemaal idolaat van de tekenfilm Cars en zijn wens stond dan ook in het teken van stoere, gave en snelle auto’s.

 

’s Morgens om kwart over tien stond de vrijwilligster van de stichting op de stoep; Dyon stond te trappelen en was meteen enthousiast. Hij kreeg een op maat gemaakt Cars-racepak gemaakt door Jopa en voelde zich de koning te rijk. Maar dat was nog lang niet alles. Om tien voor elf meldde de taxichauffeur zich. Dyon vermoedde al dat dit niet het vervoersmiddel was waar hij mee naar de speeltuin zou gaan. Helemaal gelijk had hij, want tien minuten later kwam een hele stoere Ferrari de straat binnen rijden. Na een heleboel “oh’s” en “ah’s”, de hele buurt kwam natuurlijk even kijken, mocht Dyon mee in deze geweldige auto naar de speeltuin.

 

Bij Morskieft in Reutum werden we zeer gastvrij ontvangen; ze hebben voor een geheel verzorgde, leuke speelmiddag gezorgd. De middag, compleet met een super uitgebreide lunch, kannen ranja voor de kinderen en kopjes koffie voor papa en mama, was helemaal het einde voor Dyon en de andere kinderen uit het gezin. Er werd gerend, geschommeld, van de glijbaan gegleden maar vooral heel erg veel gesprongen op de trampoline. Zelfs de juf van Dyon kwam nog even om te kijken hoe leuk Dyon het had op zijn wensdag! Om vier uur stond de taxi weer klaar om het gezin naar de volgende locatie te brengen. 

 

Ook bij pannenkoekenhuis de Stroper in de Lutte was het welkom als een warme deken. Er was een gedekte tafel met kleurplaten van Cars en een cadeautje voor Dyon van het restauran": een echte Cars puzzel. Het was een groot feest, iedereen mocht zijn eenpannenkoek uitkiezen en de dames mochten zelfs helpen in de keuken! Daarna was er een lekker ijsje na en toen was het tijd om met de taxi naar huis te gaan.

 

Thuis aangekomen was er nog een laatste verrassing voor Dyon: hij kreeg een rugzak met daarin een echte Cars-pyjama. Zo kon hij schoon gedoucht afsluiten in een pyjama van zijn grote idool!