Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

De parachutesprong van Jonne en Birgit

Op zaterdag 2 juli werd de wens vervuld van Jonne en Birgit. Lees hier hun persoonlijke verslag:

 

“We werden om 8 uur door onze ouders wakker gemaakt. Het was vandaag de dag dat onze wens in vervulling ging. We wisten van niks, dus de verrassing was groot. We kregen deze dag, omdat we vergroeiingen hebben in onze voeten en hiervoor meerdere keren geopereerd zijn en maanden in het gips hebben gezeten. Sandra van Kans voor een Kind kwam bij ons en om 9.00 uur stond de taxibus voor de deur, bestuurd door Yvonne.

 

Eenmaal onderweg werd er verteld dat we naar Teuge gingen. En dat we daar een parachutesprong gingen maken, want dat was onze grootste wens. Toen we daar waren hebben we wat gedronken en kwamen ook opa en oma nog kijken. Na een tijdje werd er omgeroepen dat wij ons moesten melden. We kregen een speciaal pak aan en er werden instructies gegeven. Jonne sprong met Danny en Birgit sprong met Tom. Ook waren er twee mensen die alles hebben gefilmd. En toen mochten we naar het vliegtuig om de lucht in te gaan. We vlogen 15 minuten en toen waren we op 9000 ft (3 km). De deur van het vliegtuig ging open en we mochten springen. Birgit sprong als eerste en viel met 200 km per uur naar beneden. Ook Jonne sprong en had 33 seconden vrije val. Tijdens de vrije val vielen we door de wolken. De parachute werd geopend en toen konden we genieten van het mooie uitzicht. Bij de landing moesten we onze benen optrekken. Eenmaal op de grond dachten we, dat was cool. We werden met een busje terug gebracht en we konden iedereen vertellen hoe gaaf het was. Ook hebben we nog een certificaat gekregen. Na even wachten kregen we nog de film en foto’s van de onze sprong.

 

Daarna zijn we nog naar Avatarz geweest en hebben we geklommen in de bomen. Tot slot zijn we nog uit eten geweest bij wok restaurant, Royal Plaza.

Het was een superleuke dag en we willen Kans voor een Kind heel erg bedanken.”

 

Jonne & Birgit Aalders