Indy naar Euro Disney

"Indy’s wens was al een hele tijd om Mickey Mouse in het echt te ontmoeten en via Stichting Kans voor een Kind is dit mogelijk gemaakt! Indy heeft een energie stofwisselingsziekte, wat simpelweg inhoudt dat ze geboren is met een defecte batterij, hij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Daardoor is Indy erg snel vermoeid, heeft een ontwikkelingsachterstand en last van spierzwakte.

 

Vrijdag 2 juli 2010 was het zover! Door een alleraardigste chauffeur werden we met een taxibusje opgehaald en naar het vliegveld in Dusseldorf gebracht. Het vliegtuig vond Indy helemaal geweldig! ’s Middags kwamen we met de speciale Disneybus aan bij ons mooie hotel in Disneyland, het was erg warm in Parijs! Nadat we onze kamer hadden bekeken en onze spullen hadden uitgepakt, zijn we meteen op zoek gegaan naar Mickey! Helaas hebben we hem die dag niet gevonden. Zaterdagochtend ging onze zoektocht verder nadat dat we heerlijk ontbeten hadden. Wat was er veel te zien in Disney!! Ineens zagen we Mickey bij een huisje staan! Doordat het heel druk was bij Mickey vond Indy het een beetje te eng om op de foto te gaan. Maar om Mickey van een afstandje te zien was al indrukwekkend genoeg voor haar!

 

We gingen verder het park in en zagen zoveel, de Disneytrein die geregeld langs kwam met alle Disney figuren inclusief Indy’s idool Mickey natuurlijk! Dat vond ze prachtig! Ook was er een optreden van de Disneyfiguren vlakbij het Prinsessenkasteel, ook hier kwam Mickey in voor, erg mooi!! De attracties waren allemaal een beetje te spannend voor Indy, maar haar zusje Yara vond dat wel helemaal geweldig! Vooral Dombo!

 

De volgende dag (zondag) mochten we naar het Disneyontbijt. We hadden Indy de avond ervoor gezegd dat dit de laatste mogelijkheid was om Mickey in het echt te zien en hem een handje te geven. Dat durfde ze wel zei ze! Erg spannend, we zaten aan het ontbijt en ineens stond daar Mickey bij ons aan tafel! Indy was erg gespannen en schrok toch wel een beetje, maar gaf hem netjes een handje en zelfs later nog een kusje op zijn neus! Echt super! Wat waren we trots! Dit was een hele overwinning voor Indy! Er liepen nog meer Disneyfiguren rond maar Mickey was toch wel echt favoriet.

 

Na het heerlijke ontbijt gingen we weer het park in. Toen we in de buurt van het Prinsessenkasteel kwamen, zagen we Belle!! Daar wilde Indy wel mee op de foto en Yara ook. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten. Belle was heel lief en zag er zo mooi uit. Indy en Yara waren erg onder de indruk. Na Belle kwam ook nog Sneeuwwitje, daar wilden de dames ook wel mee op de foto! Ook weer zo’n mooie en lieve prinses, echt prachtig om te zien hoe leuk en indrukwekkend de meisjes het vonden! Wat een ervaring voor die kleine meisjes, ze waren zo blij! Prachtig! 

 

De ontmoetingen met Mickey en de prinsessen waren toch wel de hoogtepunten van onze reis.

We hebben een geweldige tijd gehad in Disneyland en willen Stichting Kans voor een Kind dan ook heel hartelijk bedanken voor Indy's kans (en onze kans) om Mickey te ontmoeten! De blije en trotse blik op haar gezichtje zullen we nooit vergeten!"

 

Lieve groet,

 

Jordi, Wendy, Indy en Yara