Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Joren voetbalt met N'Kufo

 “Joren is een heel vrolijk mannetje van nu 4 jaar met 1 grote passie, namelijk FC Twente en met name is hij een groot fan van N’Kufo. Hij is geboren met meerdere hartafwijkingen en heeft hiernaast helaas vele andere aandoeningen gehad, waardoor hij veel in het ziekenhuis moest verblijven. Hij stelde zich altijd voor dat hij een keer met N’Kufo zou gaan voetballen en hij het wel zou winnen van hem. Normaal gesproken blijft dit natuurlijk een droom, maar voor Joren is deze droom uitgekomen.

 

Maar voordat deze wens vervuld werd, mocht hij op 3 februari 2010 via Kans voor een kind met zijn grote broer Stan, die een vorm van autisme heeft, naar de wedstrijd FC Twente-Heracles. Joren werd achter de schermen door FC Twente-tv geïnterviewd en mocht daarna met Peter Wisgerhof het veld op. Door zijn groeiachterstand kon hij vanaf de catacombe het niet zo goed bijbenen en Peter Wisgerhof was zo aardig om Joren op te tillen! Daarna kwamen Stan en Joren weer naar de tribune om het vervolg van de wedstrijd te kijken. Joren heeft de hele avond nog ‘Twente Enschede ole ole’ gezongen. Dit was een onvergetelijke ervaring voor onze jongens. Dit filmpje is te bekijken op: http://www.eredivisie.nl/clubportal/twe/autoplay/18278

 

Op maandag 12 april 2010 was het dan zover. Joren mocht een balletje trappen met Blaise N’Kufo! Hij was erg zenuwachtig, want hij ging immers zijn grote idool ontmoeten. Fotograaf Franc Ensink was erbij om een prachtige fotoreportage vast te leggen hiervan. N’Kufo kwam de kamer binnen en tilde Joren op. Hij vroeg hem of Joren met hem wilde voetballen. Hij werd er verlegen van, maar glunderde het uit… N’Kufo was erg aardig voor Joren en gooide hem terwijl hij aan het dollen was met Joren over zijn schouder, Joren lachte het uit! Ze hebben een balletje getrapt en Joren was erg fanatiek. Het is dan ook 1-0 voor Joren geworden! Dit is iets waar hij het nu nog vaak over heeft en nog steeds plezier van beleeft.

 

Waar hij ook veel plezier van beleeft is de prachtige en vooral bijzondere FC Twente slaapkamer die hij van stichting Kans voor een Kind gekregen heeft. Hij mocht naar de FC Twente-shop om zelf zijn kamer samen te gaan stellen. Hij heeft een paar mooie spulletjes uitgezocht en was de koning te rijk. Maar het allermooiste is toch wel het prachtige met de hand geschilderde schilderij dat hij gekregen heeft. Hier staat hij samen met N’Kufo voetballend op afgebeeld. Hij heeft unieke herinneringen hieraan overgehouden en een unieke slaapkamer waar hij overal foto’s heeft hangen van hem en FC Twente.

 

We willen dan ook Stichting Kans voor een kind ontzettend bedanken dat deze wens uit mocht komen! Met name Maaike en Judith, maar ook zeker Franc Ensink die belangeloos een prachtige fotoreportage heeft gemaakt voor Joren. Chris Veldhof heeft het prachtige schilderij gemaakt en natuurlijk kunnen we één iemand ook niet vergeten hierbij… N’Kufo bedankt!”

 

Groet,

 

Tom, Paula, Stan, Gwen en natuurlijk Joren Konter