Judiths zwem-verwendag

Januari 2011

 

Judith had als 7 jarig meisje een beenlengteverschil van 7 centimeter. Toen zij een half jaar was, werd er op het consultatiebureau al geconstateerd dat haar ene been iets langer was dan haar andere been. Met haar heupjes was echter niks aan de hand. Maar het verschil werd steeds groter.

 

Judith is in mei 2010 geopereerd aan haar rechterbeen in het Leids Universitair Medisch Centrum. Tijdens de operatie die 4,5 uur duurde, is haar been onder en boven gebroken en zijn er tien ijzeren pennen door haar bot geboord. Zo konden wij aan de buitenkant haar been elke dag een klein stukje langer maken. Dit gebeurde door een hele speciale techniek waarbij wij aan twaalf punten moesten draaien. Op deze manier is haar been ruim acht centimeter verlengd. De pijn is enorm geweest, maar nu heeft haar lichaan de pennen gewoon geaccepteerd en kan ze er zelfs mee lopen. Vier van de tien pennen zijn op 30 november verwijderd, en we hopen dat de andere zes er in maart/april uit mogen.

Judith had een grote wens: zwemmen bij Preston Palace in Almelo. Daar is het water zo heerlijk warm. En op 26 januari was er een grote verrassing voor haar. En ook voor haar broer en zusje, want die wisten ook van niks. Om half 10 kwam er een enorme witte limousine het plein op rijden. Ze was verbijsterd. En toen ze hoorde dat we in die limousine naar Preston Palace gingen, was ze dolblij. We hebben met z’n vijven een heerlijk dagje Preston Palace beleefd. En zijn de mensen die dit hebben geregeld zeer dankbaar. Het was een echte verwendag, compleet met Jip en Janneke champagne!