Justin dagje uit Verkeerspark Assen

Op 8-10-2011 was het zover!!!

 

Justins wensdagje ging in vervulling. Justin is een jongetje met een stoornis in het autistisch spectrum en licht verstandelijk beperkt. Justin is helmaal gek van het verkeer: de stoplichten, de pijltjes, de verkeersborden enz. Justin kan zelfs een knipperlicht nadoen. Zijn wens was om een keertje als v.i.p. naar het verkeerspark te gaan in Assen en daarna een keertje te gaan eten bij de Mc Donalds.

 

Wij zijn op 8-10-2011 opgehaald met een taxi busje. Joke was die dag de vrijwilliger die met ons mee ging, Yvonne die ons bracht met de taxi bleef ook gezellig bij ons. Wij zijn uitgezwaaid door onze buren en toen gingen we op weg naar het verkeerspark in Assen. Justin vroeg iedere keer in de bus of we er al waren. Hij vond het ontzettend spannend. Daar aangekomen hebben we koffie en thee (en voor Justin limonade) gekregen met een lekker stuk appelgebak. Niet veel later kwam er een agent van het verkeerspark aanrijden, om Justin op te halen, maar wij zaten lekker effe te genieten van de koffie en thee.

 

Justin heeft met de politie gepraat. Het was een hele lieve agent. Samen even op de foto, dat was erg leuk. Toen mocht Justin mee in de politie auto, maar door zoveel indrukken wou Justin even niet. Toen het drinken op was zijn we het park opgelopen. Justin is gelijk in de trapauto's gestapt, waar hij later zijn rijbewijsje kon halen. De politieagent is meegelopen en heeft Justin alles uitgelegd, maar Justin wist al zoveel van de verkeersborden. Ook heeft Justin zich vermaakt in de elektrische skelters dat vond hij prachtig.

 

Tegen 12 uur hebben we lekker geluncht in de kantine van het park. Papa en mama een broodje verkeers-park, Joke en Yvonne een heerlijk broodje kroket en Justin een saucijzenbroodje. Na al dat lekkers hebben we met een bootje gevaren, eerst is mama mee geweest, en Joke, Justin kan ook erg goed bootje varen!!! Daarna was het tijd voor het theorie examen. Mama heeft de politie agent meegeholpen. Justin deed goed zijn best en is ook geslaagd. Toen was het tijd om af te rijden, ook dat ging erg goed!!! En jaaa…. Justin heeft nu zijn rijbewijsje gehaald. Goed hè en dat op 6 jarige leeftijd.

 

Bij de verkeers agent kon je de stempels halen. Later heeft Justin het politie bureau van binnen gezien en ook is hij toch een rondje meegegaan met de politie agent. Hij mocht zelfs de pet op van de agent. Toen we weg gingen heeft Justin nog een hele mooie knuffel gekregen van de lieve mevrouw van het verkeerspark. Een mooie knuffel die ook als teken dient voor het verkeerspark. Wij hebben hem meneer verkeer genoemd. Hij heeft ook nog 2 auto's mogen uitzoeken.Toen zijn we met de bus naar de mc donalds gegaan. Justin mocht zijn eigen happy meal klaar maken. Dat vond hij erg leuk!!! Ook daar is hij goed verwend. Toen lekker op weg naar huis toe. Al met al een reuze geslaagde dag, Ook voor de mensen die deze dag mogelijk gemaakt hebben, bedankt!!! Het was echt geweldig, een dag om nooit te vergeten!

 

 

Groetjes Justin, Ilona en Maurice