Kevin geniet op Hockenheim

Juli 2018

 

Ik ben Kevin en ik ben 14 jaar. Mijn beperking is dat ik doof ben en daarvoor twee cochleair implantaten (CI) heb. Dat is een hulpmiddel waarmee ik mensen en geluiden kan horen.

 

Ik heb een paar maanden geleden een wens ingevuld bij Kans voor een Kind. En mijn wens is dat ik Max Verstappen kon gaan ontmoeten. De mensen van Kans voor een Kind zijn druk bezig geweest met het regelen van mijn wens. Maar dan een aantal weken later kregen wij het bericht dat dat helaas niet ging lukken. Maar daarvoor hebben zij wel iets anders kunnen regelen. De stichting heeft geregeld dat wij naar een compleet verzorgd F1 weekend konden! Wij konden kiezen uit de GP van Hockenheim of Spa Francorchamps. Wij hebben gekozen voor de GP van Hockenheim in het weekend van 20-22 juli.

 

Het Formule1 weekend begon op vrijdag. Dan worden de Vrije Training 1 en 2 verreden. We hebben de eerste vrije training niet kunnen meemaken omdat wij onderweg waren naar het circuit. Het was een lange heenreis met veel files maar wel met een mooie omgeving! Toen wij aankwamen in Hockenheim was de stad al versierd met een Formule1 gevoel. Daarna reden wij naar onze parkeerplek en toen kon mijn wens bijna beginnen. We hadden voor deze training een mooie plek gekozen vlakbij de start waar wij de auto’s heel lang konden zien! En het was helemaal mooi toen Max reed en 1e werd in de 2e training; dat was echt gaaf en dan ook nog om die auto’s te horen. Helemaal vet!

 

Op zaterdag begon het te regenen tijdens de 3e vrije training, dus die viel letterlijk in het water: er reden maar weinig coureurs hun trainingsrondes maar de coureurs van de topteams bleven binnen. Maar op het einde van de training werden de toeschouwers toch nog een beetje opgevrolijkt omdat er een aantal toppers een ronde heeft gereden. ’s Middags was de kwalificatie. Daar hadden we wel vaste plekken mooi in de eerste bocht van het circuit waar Max als enige coureur in die bocht vol gas durfde te geven! Het was een mooie kwalificatie met veel spanning! In Q1 vielen de volgende mensen uit: Vandoorne, Stroll, Hartley, Gasly en Ocon. Maar in Q1 reed Hamilton recht voor onze neus veel te veel over de kerbstones waardoor hij zijn versnellingsbak kapot maakte waardoor hij in Q2 geen tijd meer kon maken. Iedereen op onze tribune stond te juichen omdat hij uitviel en dat Max dan mogelijk op de eerste startrij kon komen. Maar iedereen vond het wel jammer dat Max’s teamgenoot Ricciardo geen tijd reed. Dat kwam doordat Ricciardo een gridstraf kreeg (hij kreeg een nieuwe motor) waardoor hij als laatste moest gaan starten. Dan de uitvallers van Q2: Ricciardo, Hamilton, Eriksson, Alonso en Sirotkin. Vervolgens kon nu de strijd komen voor de top tien plaatsen. Dat was gaaf. In deze kwalificatie werd Max 4e en mocht dus van de vierde plaats starten.

Op de racedag (zondag) begon het heel druk te worden: er waren lange files naar het circuit en de parkeerplaatsen waren heel snel vol waardoor het langer duurde voordat we op het circuit waren. Eerst hebben we rondgekeken op het fanplein. We hebben met VR-brillen een pitstop gedaan! We hebben een paar andere races bekeken en iets gegeten bij een winkeltje op het circuit. Daarna kon de race beginnen. Eerst werden alle coureurs voorgesteld en werd het volkslied van Duitsland gespeeld. Daarna volgde de formationlap. Toen begon het echt. Het was gaaf om de start mee te maken en te horen. Waar wij zaten gebeurde niet zo veel maar je kon alles wel goed zien en elke keer als Max langs kwam hebben wij gejuicht. Maar toen het iets begon te regenen en Sebastian Vettel uit de baan schoof, begonnen heel veel mensen in ons buurt te juichen behalve de mensen die voor Vettel waren. En toen maakte Max een domme pitstop wat eigenlijk niet nodig was. Daardoor eindigde hij op een vierde plaats.

 

Wat was het geweldige ervaring om mee te maken!

Stichting Kans voor een Kind hartstikke bedankt voor het vervullen van mijn wens!

 

Groetjes van Kevin