Linde bij haar idool André Rieu

20 januari 2012

 

“Linde heeft heel lang uitgekeken naar het concert van André Rieu en eindelijk is het dan zover. Ze gaat ’s ochtends nog naar school op onderwijscentrum ’t Roessingh, voor ’s middag hebben we bijzonder verlof aangevraagd en gekregen.

Linde vind het allemaal erg spannend. Papa haalt haar op van school en ook dat is ongebruikelijk. Ze moet er zelfs iets van spugen.Gelukkig gaat dit thuis snel beter en heeft ze veel zin om te gaan. We drinken nog even koffie en dan vertrekken we richting Oberhausen. Onderweg is alles over en eet ze lekker haar boterham alsnog op.

Met behulp van de navigatie hebben we het hotel Best Western Parkhotel zo gevonden in Oberhausen. Linde en haar zus Emma zijn heel benieuwd naar de hotelkamer. We hebben 2 ruime kamers met tussendeur op de 4e verdieping. De beide dames vinden het helemaal geweldig. De badkamer heeft zelfs een bubbelbad en 2 wastafels en ze slapen lekker naast elkaar in een heel groot bed.

Dan is het tijd om om te kleden voor het concert, omdat we ook nog iets moeten eten. Het concert gaat plaatsvinden in de König Pilsner Arena In Oberhausen. Daar in de buurt eten we lekker bij Mc Donalds, dat is ook altijd een feest. In de concertzaal zit mama met Linde op de rolstoelplek en papa en Emma zitten elders in de zaal. Gelukkig konden we hen wel zien. Naast het podium staan 2 hele grote tv-schermen. Linde vindt alles interessant en is helemaal blij.

Dan gaat het beginnen en komt André Rieu met zijn gevolg de zaal binnen. De stemming zit er gelijk goed in. Linde volgt alles nauwkeurig en vraagt honderduit. Natuurlijk klappen we samen onze handen rood na elk liedje dat wordt gespeeld. Op een gegeven moment komt er een zangeres verkleed als Mary Poppins met een paraplu vanuit de lucht naar beneden. Linde vindt dit natuurlijk fantastisch. Ze ziet de touwen waarin deze zangeres hangt en vindt het allemaal erg interessant.

Om 22.45 uur is de voorstelling afgelopen. We zoeken papa en Emma weer op. Buiten wil Linde even uit de rolstoel, de benen strekken. Dan rijden we terug naar het hotel. We drinken nog even iets en dan lekker slapen. Ze valt als een blok in slaap.

De volgende morgen is het feest nog niet voorbij. Beide dames besluiten om in het bubbelbad te gaan en daarna gaan we  nog lekker ontbijten. Lekker uitgebreid ontbijtbuffet, met een eitje erbij natuurlijk. Ook dit vindt Linde helemaal leuk. Vroeg in de middag zijn we terug gereden en hebben in Oldenzaal nog lekker samen iets gegeten als afsluiting van een superleuke wens  die is uitgekomen.”

 

Linde, Emma, Jeroen en Silvia  Stege