Lottes droomweekend in de Efteling

De eerste dag zijn we rond tien uur vertrokken naar de Efteling. Papa, mama, Marith, Maaike, dat is mijn vriendin en ik. We hebben eerst wat gegeten bij Mac Donalds en toen reden we de parkeerplaats op van het Eftelinghotel.

We kregen de kaartjes en konden naar de het park. We zijn eerst in een achtbaan geweest, de Vogelrock. Dat was helemaal geweldig. Daarna hebben we iets gedaan wat Marith wilde: het carnavalfestival en dat was ook heel mooi om te zien. Toen gingen op weg naar de droomvlucht in het bos van de elfjes; ook heel mooi.

Maaike wilde graag naar de pandadroom en toen zijn we daar heen gegaan. In de winkeltjes van de Efteling mochten we wat uitzoeken. Marith koos een dagboek en Maaike en ik hebben een knuffel uitgezocht. Papa en mama vonden toen dat we eerst maar eens een kijkje moesten gaan nemen in het hotel. Op het bed lag allemaal snoep en een cadeautje, dus gauw uitpakken. Het was een vlieger, helemaal geweldig! In de kamer stond ook nog een piano, maar jammer dat we er niet op konden spelen. Het was een theaterkamer met allemaal posters van de musicals die er waren geweest.

Rond 18 uur konden we aan tafel. Er stond een buffet met allemaal lekkere dingen. We hebben heerlijk gegeten.

Toen gingen we gauw naar onze hotelkamer om onze jassen op te halen en weer naar het park te gaan.

We hebben gekeken naar Aquanura, een groot spektakel met water en vuur; het grootste van Europa.

We waren rond negen uur weer op de hotelkamer. Toen moesten we douchen en naar bed; lekker dromen over de Efteling.

Rond tien uur werden we weer aan het ontbijt verwacht. Het was een heeeeeeeeeeel groot buffet met allemaal brood en roerei. Dat is mijn lievelingseten, dus mijn dag kon niet meer stuk. Op de plattegrond hadden we aangekruist waar we allemaal in wilden en toen gingen we weer op weg naar het park. Het was heel druk in het park er waren allemaal kinderen in een rolstoel die allemaal wat met hun spieren hadden. Daarom duurde het wat langer bij de attracties maar dat geeft niet  want die kinderen moeten ook een leuke dag hebben. We zijn overal in geweest en we hebben een leuke muts gekregen van de Efteling. Die deden we op want het werd koud. Als laatste zijn we nog een keer in de Droomvlucht geweest.

Tegen 18:00 uur moesten we aan tafel bij het Wapen van Ravelijn en daar hebben we zelf ons eten gepakt uit de keuken, dat was heel lekker. Papa werd het hoofd van de tafel en toen moest hij ook alles zelf uit de keuken ophalen hij kreeg een doek om, dat was een leuk gezicht. We kregen als toetje een ijsje.

Daarna deden we onze jassen aan en toen zijn we opweg gegaan naar de auto. We waren heel moe. We waren de auto nog niet in of en we sliepen alle drie en tegen half tien waren we thuis. We hebben eerst Maaike weggebracht en daarna hebben we nog even met opa en oma gepraat over de Efteling.

Het was een weekend om nooit te vergeten! Bedankt Kans voor een Kind!

 

Groetjes, Lotte

 

PS ik ben wel tien keer in de vogelrock geweest!