Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Luan: Een dolfijne trip

Van 22 tot en met 30 oktober 2008 is de familie Lugtenberg samen met 2 begeleiders van de stichting naar Playacar in Mexico geweest om daar te gaan zwemmen met dolfijnen. Dat was de grote wens van de 10-jarige Luan, de oudste zoon in huis. Natuurlijk ging zowel zijn zusje Indi, broertje Mels, vader Leonard als moeder Gerlinde mee.

 

Woensdag 22 oktober vertrokken we vanaf Schiphol naar Cancun. Daar aangekomen gingen we naar ons hotel, Riu Yucatan. Het was een zeer goed hotel, met een mooi zwembad waar de kinderen dagelijks konden zwemmen. Ook de zee bevond zich op loopafstand.

 

Op zaterdag 25 oktober zwom het hele gezin met de dolfijnen bij Delphinus. We mochten zwemmen met de dolfijn Hal-kab, een 6 –jarig vrouwtje. We kregen een kus van de dolfijn, ze kwam voor ons liggen, we mochten met haar dansen en niet te vergeten mochten we de 'foot push' doen: je moest languit in het water liggen met de armen gespreid. Je werd dan door 2 dolfijnen vooruit omhoog het water uit geduwd. Dat was een prachtige ervaring om nooit te vergeten. De lach op de gezichten van de kinderen sprak boekdelen. We konden na deze zwemsessie met recht zeggen: 'Mission completed'.

 

Op woensdag 29 oktober vertrokken we vanuit Cancun om op donderdag 30 oktober weer op Schiphol te landen.

 

Het was een zeer geslaagde reis, waar we nog lang met veel plezier op terug kunnen blijven kijken!!