Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Maaike’s wens: paardrijden

Maaike heeft een chronische ziekte waarbij haar bloed niet de juiste samenstelling heeft. Maaike heeft vroeger veel en lang in het ziekenhuis gelegen tot ze precies ontdekt hadden wat ze heeft. Ze moet nu nog steeds minstens 1 x per 2 weken naar het ziekenhuis in Enschede voor behandeling en ze moet 2x per jaar naar Groningen voor controle. De ziekte die Maaike heeft is heel erg zeldzaam en dus onbekend. Ze is door haar ziekte vaak erg moe en ze heeft een groeiachterstand.

 

Bij de behandeling van Maaike moeten ze in haar lies prikken. Dit doet altijd best veel pijn. Om hier goed mee om te gaan maken we gebruik van hypnotherapie. Mama doet dan ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen met Maaike en daarna vertelt mama een verhaal waar Maaike helemaal in mee kan gaan. Ze is dan eigenlijk een beetje aan het dromen. Het prikken is daardoor minder vervelend en ze kan veel beter ontspannen.

 

Tijdens deze verhaaltjes wil Maaike bijna altijd paardrijden. De wens van Maaike komt hier dan ook uit voort. Op zaterdag 21 mei was het dan zover. De nacht ervoor kon Maaike bijna niet slapen omdat ze het zo spannend vond. Ze was erg nieuwsgierig wat ze nu precies ging doen en hoe we zouden worden opgehaald. De limousine kwam rond 14:00 uur de straat in rijden. Maaike en Daan werden erop getild voor de foto. De chauffeur haalde nog mooie ballonnen uit de auto en die mochten we oplaten. Maaike was aan het glimmen en genieten.

 

In de auto waren we aan het raden waar we naar toe zouden gaan. We hadden nog steeds geen idee. We wisten alleen dat het iets met paarden zou zijn. Uiteindelijk stopten we bij manege Snorrewind in Holten. Daar hebben we de kinderchampagne ontkurkt en getoost op een leuke dag. Maaike mocht direct mee om een paard met een veulen van 1 week oud uit de wei te halen. Daarna gingen we een cap voor haar uitzoeken. De rijlaarzen had ze thuis al gekregen van Kans voor een kind. De schimmel Special was klaargezet voor Maaike. Ze moest hem nog wel even poetsen samen met haar broertje Daan. Daarna werd Special opgezadeld en mocht Maaike in de rijbak rijden. Toen dat goed ging mocht ze buiten door een echte waterbak stappen. Ook Daan mocht nog even rijden.

 

Bij de manege mochten de kinderen nog even mee in een rijtuigje waar een kleine pony voor liep. Na een ijsje vertrok Maaike richting de volgende locatie. Daar werd ze verwend in de Salon. Met het hele gezin mochten we bowlen en konden we lekker eten. Maaike mocht zelfs nog even mee de keuken in en kwam ons het eten brengen! Veel te snel stond de limousine weer klaar om ons naar huis te brengen. Het was een geweldige middag en Maaike heeft hier echt van genoten.

De eerstvolgende keer ging ze in het ziekenhuis weer paardrijden. Deze keer op Special. Het was nu nog makkelijker om mee te gaan in het verhaal omdat ze weet hoe het voelt!

 

Els Harbers-Wennemers