Mayke ontmoet Ranomi Kromowidjojo

Zondag 13 april 2014 was de grote dag dat Mayke de kans kreeg om Ranomi Kromowidjojo te ontmoeten. Wat een belevenis! Ze had eerder die week een nieuw badpak, een nieuwe badmuts én een nieuwe zwembril mogen uitzoeken bij de lokale sportzaak.

 

Mayke was al vroeg wakker. Ze was best een beetje zenuwachtig voor deze ontmoeting. We zijn met het gezin richting het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven gereden. Daar kregen wij een VIP ontvangst. We werden toegesproken door de voorzitter van de KNZB en er was een ontspannend praatje van Pieter van den Hoogenband. Daar was ook de fotograaf Monique Hoogma aanwezig. We hebben, samen met Monique, de zwemwedstrijd Swimcup op de VIPtribune bekeken. Zij heeft verschillende mooie foto's gemaakt. Mede door haar spontane en rustige werkwijze voelde Mayke zich meteen op haar gemak en verdwenen de zenuwen grotendeels.

Na de wedstrijd was de ontmoeting met Ranomi gepland. Maar eerst mochten de kinderen nog op de foto met Pieter. Hij was erg spontaan naar de kinderen.

Tijdens het wachten op Ranomi hebben we genoten van een overheerlijk gezond buffet.

Toen was het moment daar: Ranomi kwam eraan! Mayke, maar ook wij, waren onder de indruk van Ranomi. Wat is dat een leuke meid! Zo open en toegankelijk. De vragen die Mayke had, heeft ze heerlijk nuchter beantwoord.

De bloemen die Ranomi had gekregen voor haar prestatie, gaf ze aan Mayke.

Deze bloemen heeft niemand anders meer mogen aanraken dan Mayke zelf. Zo leuk om te zien hoe blij Mayke met deze bloemen was. Ranomi heeft handtekeningen gezet op het badpakje en badmuts van Mayke. De lach is niet meer van Maykes gezicht verdwenen.

Als afsluiting van deze dag mochten wij uit eten. We zijn uit eten gegaan in Deventer, de stad waar wij vele jaren hebben gewoond. Het was een aangename afsluiting van een inspirerende en bijzondere dag.

Wij willen Kans voor een kind, maar bovenal Ranomi Kromowidjojo, Diane de Vries en Monique Hoogma, hartelijk danken voor deze onvergetelijke dag.

We zullen hier met veel plezier aan terugdenken.

 

Met vriendelijke groet,

Mariëlle, Freddy, Bas en Mayke.