Mèral als keukenprinses in De Bloemenbeek

7 december 2017

 

Mijn wens was om in een chique restaurant te koken en te bedienen en die droom is uitgekomen!

 

Op donderdagmiddag 7 december werd ik ’s middags door Lionne in de klas op gehaald. Ik wist van niets, iedereen had het goed geheim gehouden.

 

En toen had ik een cadeau gekregen en daar zaten een koksmuts en een schort in. Er werden veel foto’s gemaakt door Suzan, de fotograaf. Ik hoorde dat ik bij hotel restaurant De Bloemenbeek mocht koken voor mijn broer Milan en mijn vader en moeder. Wow! Dat leek me superleuk! Ik vond het wel een beetje spannend.

 

Ik mocht met Lionne en Suzan mee in de auto naar De Lutte en onderweg kreeg ik lekkere chocolaatjes. Toen we bij het restaurant kwamen zei iedereen Hallo Mèral en pakte een mevrouw onze jassen en mochten we verder lopen waar we wat drinken kregen. Even later kwam meesterkok Michel en hij vroeg of ik meeging naar de keuken. Hij was heel aardig en houdt van grapjes maken. We hebben samen pompoensoep en spaghetti gemaakt. Ik mocht ook chefkok zijn en opdrachten aan anderen geven zoals: bak maar even wat broodjes. Dit vond ik leuk om te doen. Er waren hele grote pannen met soep waar ik in mocht roeren. We hebben ook hele lange pasta gemaakt en de spaghettislierten geproefd. Ik mocht ook met meel gooien, hahaha. op de fotograaf Suzan en ik hoefde niet eens op te ruimen….:-)

 

Mijn broer en vader en moeder kwamen ’s avonds ook in het restaurant. Ze mochten bij ons in de keuken kijken en daarna aan tafel in het restaurant zitten. Eerst kregen we pompoensoep. Ik heb zelf de groente netjes op het bord gelegd en daarna kwam de soep eroverheen. Hmmmm. Ik heb zelf de spaghetti voor hun opgeschept. Het zag er heel mooi uit en smaakte heerlijk! Meesterkok Michel kwam vragen hoe alles smaakte en nam ons mee naar de keuken waar we ijs als toetje mochten versieren.

 

Toen ik thuis kwam heb ik het recept snel opgeschreven en de volgende dag mocht ik zelf spaghetti en saus maken.

 

Het was een hele leuke middag en we hebben gesmuld van de allerlekkerste spaghetti ooit..

Stichting Kans voor een Kind: dank je wel voor het vervullen van mijn wens!

 

Liefs van Mèral en mijn broer en vader en moeder