Niek backstage in het Safaripark

Vrijdag 26 juni was het dan eindelijk zover, de wensdag van Niek. Dat wachten is toch wel heel spannend, maar ja hoor... daar kwam om 8.00 uur een echte Amerikaanse politieauto aan. Die zou ons vandaag ophalen en wegbrengen naar het Safaripark. Wat een bekijks onderweg; veel mensen namens foto’s van ons.

Rond 10.30 uur kwamen we aan in Beekse Bergen. Daar stond de Ranger al op ons te wachten. “Niek, wat is jouw lievelingsdier. De olifant? Nou dan gaan wij vandaag eens kijken of we kunnen kijken waar de olifanten slapen en wonen. Ik heb een sleutel en alleen wij mogen daarin.”

We hebben een geweldige wandelsafari gemaakt. Onderweg kwamen we leeuwen, chimpansees en gorilla´s tegen. De Ranger gaf een echte klauw van een leeuw en vertelde waarom hij zulke grote klauwen had. Maar dan was het toch zover... het olifantenverblijf. De olifantenverzorger vertelde wat de olifant allemaal deed, at en hoe hij sliep. Hij vertelde hoe de voeten werden verzorgd en hoe de dierenarts een prikje gaf aan de olifant. Olifant Zabi kwam zelfs nog even om het hoekje kijken. De grootste olifant van Europa woont ook in het Safaripark en hij heet Calimero. Naar alles te zien en gevraagd te hebben, mochten we nog even kijken in het giraffenverblijf. Wat hoog! en de giraffen waren toch wel nieuwsgierig wat er allemaal gebeurde in het verblijf.

Toen werd het tijd om even wat te drinken en te eten. De Ranger vertelde dat er nog een verrassing klaar stond. Ja hoor, een echte Safari Jeep, en we mochten achterop zitten. Stiekem gingen we van de route af en zo kwamen we als VIP op de savanne terecht. We reden te midden van de zebra’s en we stonden stil tussen de giraffen. Je kon ze aanraken. Eén giraffe vond papa wel erg interessant en hij moest toch even aan zijn oor snuffelen. De andere giraffen gingen voor de auto staan en keken naar binnen en vonden ons het erg gezellig dat we op visite waren.

Na deze indrukwekkende rondrit kwamen tot slot bij de roofvogelshow. De verzorgers vertelden van alles en de vogels, zelfs een echte arend, vlogen heel laag over ons heen.

Na de show was het tijd voor een lekker een ijsje, en een cadeautje uit de souvenirwinkel. Tjonge, wat een indrukken allemaal, daar word je ook wel moe van. De oogjes worden toch wel zwaar. Het duurde dan ook niet lang of Niek en zijn broertje Jasper lagen lekker te slapen en droomde onderweg over de super dag van vandaag.

 

Wat een geweldige en indrukwekkende dag hebben wij gehad. De wens van Niek is uitgekomen. Ondertussen hangt de muur vol met foto´s van de wensdag en kan hij elke dag nog even kijken. Dank jullie wel voor deze geweldige dag, we zullen er nog vaak met heel veel plezier aan terug denken.

 

Groetjes Niek

En natuurlijk van ook van Jasper en papa en mama.