Ruben naar Barcelona

Ruben had een droom: met het hele gezin een keer vliegen. Maar omdat Bert, de vader van Ruben, gehandicapt is en in een elektrische rolstoel zit, bleef dat altijd bij een droom. Ruben heeft het syndroom van Asperger en heeft een vervelende tijd in de brugklas achter de rug.

Het was dan ook een enorme verrassing dat Stichting Kans voor een Kind deze wens wilde vervullen! We mochten met z’n allen, 6 dagen lang, naar Barcelona! Een prachtige stad, met het enorme voetbalstadion Camp Nou, dat Ruben, gek van voetbal, maar al te graag wilde zien. Nathalie en Esther, twee vrijwilligers van de stichting gingen met ons mee, om alles voor ons te regelen, zodat we optimaal met z’n allen konden genieten van deze bijzondere reis.

 

Ruben en zijn zusjes Esther en Noa vonden het allemaal reuze spannend, maar hebben de reis prima beleefd. Van inchecken tot en met aankomst, het hele gebeuren op het vliegveld en in het vliegtuig, ze vonden het geweldig!

Vanwege de rolstoel en beperkingen van Bert was het vooraf voor ons een groot avontuur, maar dat heeft heel goed uitgepakt. De transfers op het vliegveld van Düsseldorf en van Barcelona verliepen prima en we werden goed begeleid. Ook de transfer in het vliegtuig zelf verliep goed.

  

Tijdens de rit met een rolstoelbus naar het hotel kregen we al een goede indruk van de prachtige stad Barcelona, waar enorm veel te zien is. Na het inchecken in het hotel maakten we een mooie wandeling door de oude stad naar een ‘Haagse kroeg’, waar we de kampioenswedstrijd van FC Twente tegen NAC Breda konden zien. Ruben had daarbij in zijn FC Twente outfit veel bekijks!

Maandag en dinsdag hadden we veel regen, maar zijn we natuurlijk toch op pad gegaan naar o.a. het grote zee-aquarium en het oude Barcelonetta.

De dagen daarna hadden we lekker weer met een zonnetje en hebben we de stad nog meer bekeken: het museum van FC Barcelona, rondleiding door Camp Nou, de kathedraal van Barcelona, Picasso museum, Palau de Musica Catalana, CCCB Museum, La Pedrera, plaça Reial, plaça del Rei, hospital de Santa Creu, Esglesia de Sant Pau del Camp, Mercat de la Boqueria, Arc de Triomphe, Mont Juic met het Olympisch stadion, de wijken El Raval, Barri Gotic en La Ribera.

Donderdagavond hebben we heerlijk gegeten in de wijk Gracia in een heerlijk Tapas restaurant, waar ook veel Spanjaarden zelf eten. Dat was voortreffelijk en heel gezellig. De wandeling heen en terug leverde wederom veel mooie indrukken op (o.a. het universiteitsgebouw, casa Batlló).

We hebben vrijdagochtend nog een rondrit gemaakt met een dubbeldekker. Lekker op het open gedeelte, goed alles te zien en mooie foto’s gemaakt. Onderdeel daarvan waren o.a. de Sacrada Familia (wat enorm indrukwekkend) en het Park Guëll. Daarna was het echt tijd om te vertrekken naar het vliegveld en weer naar huis te gaan.

Moe maar voldaan kijken we terug op een zeer geslaagde reis, waarin en waarmee we enorm zijn verwend en waarvan we meer dan we kunnen zeggen hebben genoten. Onze grote dank daarvoor! Maar zeker ook grote dank aan Nathalie en Esther, die ons goed hebben begeleid en toch zomaar even 6 dagen van hun tijd met ons wilden doorbrengen! Petje af!

 

Bert, Lydia, Ruben, Esther en Noa Hassink