SBO De Rank naar de speeltuin

De kinderen zijn de ochtend begonnen in de eigen klas. Daar is het uitstapje helemaal doorgesproken met de kinderen. Er zijn afspraken gemaakt en de kinderen hebben vragen kunnen stellen. We gingen met auto’s, dus ook de auto-indeling is met de kinderen duidelijk voorbesproken. Er zijn plaatjes en foto’s van de speeltuin getoond, zodat ieder kind wist wat hij kon verwachten.

 

Om 9.30 uur zijn we vertrokken richting de speeltuin. De kinderen zijn in de ingedeelde auto’s gestapt. De auto’s werden bestuurd door personeel van de school, zodat de kinderen ook op de weg naar de speeltuin alleen vertrouwde mensen om zich heen hadden.

 

Bij de speeltuin is de kinderen alles laten zien, zijn de afspraken herhaald en zijn de kinderen daarna gaan spelen. Op deze dag waren er geen andere kinderen in de speeltuin, waardoor er alleen bekenden om de kinderen heen waren. De leerkrachten en ondersteuners hebben de hele dag kinderen die dat nodig hadden begeleid in hun spel en geholpen met contact maken met anderen.

 

Alle kinderen genoten zichtbaar van het spelen en zijn de hele dag vrolijk en actief geweest. Doordat de leerkrachten steeds dicht in de buurt waren en zo nodig meespeelden, zijn er geen conflicten ontstaan. Tussen de middag hebben de kinderen een patatje met iets te drinken gehad en voor het naar huis gaan nog een ijsje.

 

De speeltuin had een binnen en buiten gedeelte en was erg overzichtelijk. Elk kind kon makkelijk in contact met een leerkracht komen, als dat nodig was.

 

Nadat we met de auto’s om 13.30 uur weer naar school gingen, hebben we de dag nabesproken in de klassen. De kinderen waren erg enthousiast en wilden graag hun verhaal nog even delen met de anderen. Omdat de kinderen allemaal hetzelfde hadden meegemaakt, was de betrokkenheid erg groot. Uiteindelijk zijn alle kinderen vrolijk naar huis gegaan. Het was een zeer geslaagde dag!!!!

 

Caroline Lahdo, leerkracht SBO de Rank