Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Een topdag voor Jurijn

De grote wens van Jurijn was een keer in een echte politieauto te mogen zitten en op het politiebureau te mogen kijken. Ook wilde hij graag een keer een echte gevangeniscel zien. Op vrijdag 19 januari was het dan zover. Na eerst een echt politiepak, handboeien, knuppel en boeteboekje gekregen te hebben, ging opeens de deurbel. Er stonden twee politieagenten voor de deur. Zij kwamen hun ‘collega’ Jurijn ophalen.

 

Hij mocht voorin de politieauto zitten. Jurijn mocht zelfs de sirene aanzetten. Met zwaailampen en sirene aan ging hij op weg naar het politiebureau in Nijverdal. Uiteraard mochten papa en mama ook mee. Eenmaal in Nijverdal aangekomen, werd de politieauto geparkeerd en mocht Jurijn in nog een andere politieauto zitten. Alle knopjes werden geprobeerd en ook de sirene en zwaailampen gingen weer aan. Daarna was het tijd om de andere voertuigen te bekijken en heeft hij op een echte politiemotor gezeten.

 

De politiemannen lieten zien wat ze allemaal dagelijks bij zich dragen. Van pistool, taser, pepperspray tot handboeien en knuppel… alles mocht worden bekeken. Ook de kogels heeft Jurijn goed kunnen zien. Allemaal noodzakelijk om goed boeven te kunnen vangen.

 

Vervolgens hebben we de boevengevangenis bekeken. Uiteraard moest er ook een echte boef in. Jurijn kreeg echte handboeien en heeft de boef daarmee vakkundig vastgezet en vervolgens snel de deur dichtgedaan. Ook moest de politieauto weer netjes gemaakt worden.

 

Jurijn had net een politiebeer gekregen en die moest natuurlijk aangevuld worden. Gelukkig was Jurijn er om bij deze belangrijke taak te helpen. Na ook het politiebureau van binnen te hebben bekeken was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Wat was hij onder de indruk!

 

Eenmaal thuis aangekomen wachtte nog een extra verrassing. Jurijn is fan van treinen. Hij kreeg een Legotrein cadeau met een hele grote glimlach om nooit meer te vergeten!

 

Iedereen bedankt voor deze topmiddag!

 

De moeder van Jurijn

 

Wensvervuller: Johan Leferink