Grmawit geniet van de zee bij Renesse en daarna nog een dag vol verrassingen

Met dank aan Bianca Meijs van het Kloek-Huis voor het verslag en de foto’s.

 

Eindelijk was het zover, 20 september 2023! De grote dag van Kans voor een Kind. Om half 11 zijn we vertrokken, op naar Renesse! In Amersfoort was het eerst tijd voor een cappuccino met een lekkere donut. Vanaf Rotterdam begon de spanning op te lopen, maar daar.. zagen we de zee!

 

Op de Brouwersdam zijn we gelijk naar het strandpaviljoen gegaan. Eerst maar eens cola met een appeltaartje . Toen zijn we over de Brouwersdam gereden waar ik voor het eerst zeehonden heb gezien, dat wilde ik zo graag! Daarna gingen we even naar het hotel. We hebben spullen weggepakt en… op naar de zee! We hebben toen eerst de strandrolstoel opgehaald. Dat ging allemaal niet zo makkelijk, want er zat geen gordel in de rolstoel. Dus: hup, bij Marit op schoot en gassen naar het strand. Allemaal de bikini aan en rennend en op de arm de zee in gegaan. Koud, maar wauw! Met wat moeite en gespetter gingen we daarna onder de douche om vervolgens bij te komen van deze geweldige ervaring!

 

Ik had gekozen om uit eten te gaan, maar na tien minuten zwemmen in de zee moest er eerst even geslapen worden. Danielle is naar de Italiaan gegaan, ik heb geslapen en Marit en Bianca hebben de boel opgeruimd. Na een powernap hebben we pizza en pasta gegeten en zijn we in de auto gestapt om naar de zeehonden te gaan! Eenmaal aangekomen, zagen we zes zeehonden. Drie ervan hebben een naam gekregen: Harry, Tommy en Wizzle. Toen hebben we nog even bij het vissen gekeken en daarna gingen we weer naar de kamer. Nog even een cappuccino drinken en toen naar bed!

 

Ik heb lekker geslapen. De kleren gingen aan en verder maar weer. Eerst hebben we rustig een ontbijtje gegeten en daarna gingen we in de auto naar Renesse. Helaas was het heel slecht weer. Natuurlijk hebben we Zeeuwse bolussen gekocht om 's avonds op de groep te trakteren. Daarna zijn we naar Neeltje Jans gereden. Daniëlle en Marit vertelden hoe het zat met de sluizen en dat hier wel veertig jaar aan gebouwd is na de watersnoodramp. Ik had er al eens wat over gelezen, maar nu kon ik het echt zien!

 

Moe maar voldaan gingen we toen weer naar huis! Het weekend was er om bij te komen, want dat was wel even nodig. Zondag kreeg ik te horen dat er nog een verrassing was voor mij. Ik mocht mijn haren laten knippen en vlechten bij een Afro kapper, daarna mochten we winkelen en ook nog een keer uit eten met elkaar. Woensdag 27 september was het zo ver, de dag vol verrassingen! Na een lange zit van drie uur bij kapsalon Carmen had ik super mooie vlechten in mijn haar. Daarna heb ik hele mooie kleren uitgezocht bij Toff kinderkleding in Hengelo. Mijn geweldige dag is afgesloten bij Bombay Spice.

 

Liefs van Grmawit

 

Wensvervuller: John Koops

 

 

Nog meer leuke foto's