Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Heerlijk naar Disneyland Parijs!

Mijn naam is Jolyn. Ik ben 16 jaar. Ik heb een aantal lichamelijke beperkingen en daarnaast heb ik autisme. Het was mijn allerliefste wens om een keer naar Euro Disney te gaan, het liefst natuurlijk samen met mijn zusje, die ook autistisch is, en met mijn ouders.

Een aantal vriendinnen van mijn moeder hebben mij bij Kans voor een Kind opgegeven, zonder dat ik er van af wist. Uiteindelijk is de aanvraag goedgekeurd en op 29 januari 2019 was het zover. Mijn allerliefste wens ging in vervulling; JOEOEPPPPIEIEIEIEIE!!!!!!!!!!

We mochten naar Euro Disney. We zouden twee reisdagen en twee hele dagen in het park hebben.

 

We moesten er met de trein naar toe; eerst naar Schiphol, toen met de Thalys naar Brussel en daarna met de TGV naar Disneyland. Dat is nog best een spannende reis geworden door verschillende vertragingen. Maar uiteindelijk kwamen we, twee uur later dan gepland, met de shuttle-bus aan in ons hotel. We zaten in Hotel Santa Fe, een hotel helemaal in de stijl van Cars, super cool. We sliepen met zijn allen op één kamer en ook die was uiteraard in dezelfde stijl. We zijn op tijd naar bed gegaan zodat we de volgende dag op tijd op konden staan en na een lekker ontbijt snel het park in. We hadden samen een planning gemaakt en hadden afgesproken, dat we de eerste dag naar Disneyland Park zouden gaan en de tweede dag naar Walt Disney Studios. Toen we bij de ingang van het park kwamen was dat heel erg indrukwekkend. Je hebt het wel eens op foto's of op TV gezien, maar toen ik het in het echt en van dichtbij zag was ik heel erg onder de indruk.

Ik kon het bijna niet geloven..... We waren echt in Disneyland!

 

Het was ’s avonds en ’s nachts gaan sneeuwen en er was 20 centimeter sneeuw gevallen, dus het zag er ook nog eens extra sprookjesachtig uit. Het was wel koud, maar daar hadden we rekening mee gehouden en we hebben er eigenlijk geen last van gehad. Eenmaal in het park konden we de speciale passen voor mensen met een beperking ophalen en toen kon het echt beginnen.

 

Als eerste natuurlijk in It's a small world. Daarna in Peter Pan en Pirates of the Caribbean. En nog een hele boel andere attracties en ‘meets and greets’. Er waren ook een aantal attracties gesloten in verband met onderhoud en misschien ook wel door de sneeuw, maar dat mocht de pret niet drukken. Door de passen hebben we bijna geen wachttijden gehad en het personeel in het park was ook superaardig. Als afsluiting van de eerste dag hebben we de grote parade gekeken. Daar kwamen bijna alle Disney figuren nog een keer langs, dat was ook heel erg mooi. We waren na een zware dag ook allemaal erg moe en zijn weer op tijd naar bed gegaan.

 

De tweede dag zijn we, zoals gezegd, naar de Walt Disney Studios gegaan. En ook daar wisten we niet wat we zagen. Supervette show van Star Wars, spectaculaire stuntshow met auto's en motoren, Ratatouille en nog een aantal coole attracties en natuurlijk weer de nodige ‘meets and greets’. We zijn ook nog weer in het Disneyland Park geweest een aantal attracties te pakken die we nog een keer wilden. Ook hebben we allemaal nog een souvenir gekocht. Daar hadden we ook nog tijd voor omdat we de tweede dag als afsluiting de spectaculaire vuurwerkshow nog wilden zien. En spectaculair dat was ie. Echt super super vet.

 

Helaas helaas, na de show was de wens bijna voorbij. We zijn terug naar het hotel gegaan en hebben daar lekker gegeten en nog lekker na zitten genieten. De volgende dag hadden we weer een lange reis voor de boeg. We hebben gelukkig de herinneringen, de foto's en uiteraard de souvenirs om thuis nog van na te kunnen genieten. Het was een hele mooie droom die is uitgekomen en allemaal heel goed geregeld.

 

Kans voor een Kind super bedankt ♥♥