Justin ontmoet Max Verstappen

Ik ben Justin. Ik ben een jongen van 18 jaar oud en heb de ziekte van Duchenne. Dit houdt in dat mijn spierkracht afneemt en ik daarom afhankelijk van een elektrische rolstoel ben. Begin 2018 heeft mijn leraar een wens voor mij ingestuurd dat ik graag naar een Formule 1 wedstrijd wilde. De beste optie voor mij was Spa-Francorchamps en het liefst wilde ik Max Verstappen natuurlijk ontmoeten. Mijn verhaal heeft even geduurd omdat ik ondertussen 3 keer in het ziekenhuis heb gelegen maar het gaat nu weer goed met mij.

 

Op een gegeven moment kregen we een telefoontje dat we naar de Formule 1 wedstrijd mochten, van 23 tot en met 26 augustus. Alleen was het niet mogelijk om Max te ontmoeten omdat hij heel druk gepland is. We zaten een lang weekend in een mooi huisje in de Ardennen op 60 kilometer afstand van het circuit. Er was in de hele omtrek geen huisje meer te krijgen dus hier waren we al heel blij mee dat de mensen van Kans voor een Kind dit geregeld hebben. De omgeving was supermooi.

 

Donderdag zijn we in de loop van de middag aangekomen bij ons huisje waarna we alles snel hebben uitgepakt en naar het circuit zijn vertrokken om de pitlane te bekijken en om op de foto te gaan met een paar coureurs waaronder Max Verstappen, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Toen heb ik toch nog een handtekening kunnen scoren van Max. Ik heb zelfs nog even met de rolstoel op de baan kunnen rijden.

 

Vrijdag kwamen we tegen de middag aan op het circuit toen net de tweede vrije training begon. De drukte viel wel mee op vrijdag, we zaten mooi vooraan op het rolstoelplateau en konden alles goed zien en het bleef gelukkig ook nog droog.

 

Zaterdagmorgen zijn we op tijd vertrokken richting het circuit zodat we mooi op tijd waren voor de derde vrije training.
De kwalificatie verliep vrij goed alleen viel er in de laatste 10 minuten een regenbui wat een spektakel opleverde doordat sommige coureurs van de baan afgleden. Max behaalde de 7de plek doordat de benzine op was in verband met een foute berekening.

 

Zondag kwamen we in de morgen aan, het was toen al behoorlijk druk maar we konden wel zo doorrijden naar de parkeerplaats die net achter onze tribune lag. We zaten niet helemaal vooraan maar hadden wel genoeg zicht om alles goed te kunnen zien. Vlak voor de start vloog er een F16 onverwachts over waar we behoorlijk van schrokken.
Eerst was er de Porsche supercup wat ook heel mooi was, maar met best veel lawaai. Rond tien over 3 begon de race en hebben we een spectaculaire start meegemaakt, Hulkenberg knalde achterop Alonso door een remfout en Alonso vloog met de auto over Le Clercks auto heen, de crasch liep gelukkig goed af. Dit gebeurde vlak voor onze neus en wij hadden goed uitzicht. Max reed de race uit en behaalde de 3de positie en toen Max over de finish kwam juichten we allemaal hardop.

 

Het was een toffe ervaring om mee te maken en ik wil dan ook alle mensen van Kans voor een Kind, de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt, de vrijwilligers en natuurlijk mijn leraar bedanken voor het vervullen van mijn wens.

 

Met vriendelijke groeten Justin Plate