Luuks voetbaldroom komt uit in Parijs

Onze zoon Luuk had één grote wens: een keer naar een wedstrijd van PSG in Parijs. Eind maart belden onze wensvervullers Elise en haar vader Johan ons op om een afspraak te maken. Een week later kwamen ze bij ons en vroegen ze Luuk naar zijn wens. Hij wilde graag samen met papa, mama en zijn broer Daan naar Parijs. Johan en Elise wilden deze wens in vervulling laten gaan.

 

Vier weken later was het al zover. Op vrijdagochtend 28 april gingen we al heel vroeg met de Intercity naar Brussel om vervolgens daar over te stappen op de Thalys. Wat een gave, snelle trein was dat. Hij ging wel 300 kilometer per uur. Vanaf het station zijn we met de taxi naar ons hotel gegaan. We hebben snel de koffers op onze kamers neergezet en zijn vandaar uit naar het stadion gegaan. Dit lag op maar tien minuten lopen vanaf ons hotel. Het stadion was al gesloten, maar we konden nog wel de fanshop in. Hier hebben we nog twee petten gekocht van Paris Saint Germain.

 

Zaterdagochtend zijn we weer terug gegaan naar het stadion. Hier hebben we kaarten gekocht voor een rondleiding. Wat een mooi stadion! We hebben heel veel gezien: de kleedkamers, de bekers en zelfs de persruimte waar de persconferenties gehouden worden. Luuk, papa en Daan zijn ook achter de tafel gaan zitten. Zo leek het net een echte persconferentie. Na de rondleiding zijn we met de metro het centrum van Parijs ingegaan. We hebben hier heel veel gezien: de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame, Place De La Concorde en de Arc de Triomphe. Ook hebben we een slotje geplaatst op een van de vele bruggen. We hebben vanaf het Louvre over de Champs-Elysées gewandeld richting de Arc de Triomphe. Wat een drukke straat is dat. Hij is meer dan drie kilometer lang. Op de Champs-Elysées zit ook nog een fanshop van PSG, dus ook daar zijn we nog even naar binnen gegaan. Wat mooi en wat groot!

 

’s Avonds hebben we een echte Franse crêpe gegeten en daarna een rondvaarttocht over de Seine gemaakt. Moe en voldaan zijn we later weer naar ons hotel terug gekeerd.

 

Zondag was het dan eindelijk zover. De dag van de voetbalwedstrijd. ’s Ochtends was er nog tijd om naar de Sacre Coeur te gaan. Om drie uur zijn we richting het stadion gewandeld. Pet op en sjaals mee! Wat een drukte was het al. We kwamen net op tijd aan bij het stadion om de spelersbus te zien aankomen. Onder politiebegeleiding kwamen onder anderen Messi en Mbappé aan bij het stadion. We hadden mooie plaatsen bovenin het stadion. Toen de warming-up begon en de spelers het veld op kwamen begon iedereen in het stadion heel hard te schreeuwen en te gillen. Helaas werd de wedstrijd verloren met 1-3 maar het plezier was er niet minder om. Wat een geweldige ervaring was dit. Maandagochtend was het helaas al weer tijd om naar het station te gaan om met de Thalys weer naar Nederland te gaan.

 

Wat hebben we allemaal genoten. Luuk zei: mijn droomwens is echt uitgekomen! Stichting Kans voor een Kind, Johan en Elise, bedankt dat jullie dit voor Luuk en ons mogelijk hebben gemaakt. Dit gaan wij nooit meer vergeten.

 

Hartelijke groeten,

Martijn, Chantal Daan en Luuk Scharenborg

 

Wensvervullers: Elise Noltes-Leferink en Johan Leferink