Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Myrthes topweekend in de Efteling

Myrthe had een onvergetelijk weekend en deelt haar belevenissen graag in dit uitgebreide verslag.

 

Mijn wens was om met mijn ouders en mijn broertje naar de Efteling te gaan. Vrijdag 10 juni was het dan zover! Om half 10 moesten we klaar staan en kwam Guus ons met de politieauto ophalen. We hoorden hem aan het begin van de straat al aankomen met sirenes en muziek. Geweldig! De buren kwamen naar buiten om te kijken en de opa’s en oma’s waren er ook. Ze hebben ons uitgezwaaid en we zijn met sirenes en muziek vertrokken. Supergaaf!

 

Toen we aankwamen bij het Loonsche Land stond er een mevrouw bij de poort. Zij heeft ons verder geholpen en toen hebben we even op het terras gewacht. Daarna mochten we al naar het huisje. Eenmaal de spulletjes uitgepakt, hebben we bij het restaurant een tosti gegeten. Daarna zijn we naar de Efteling gewandeld. We zijn er een paar uurtjes geweest. Als eerste zijn we in de Vliegende Hollander geweest. Dat was leuk en spannend tegelijk, want je ging in het donker met een bootje heel steil naar boven. We zijn er met z’n vieren in geweest. Gelukkig werden we niet zo nat toen we op het water splashte. Daarna hebben we nog wat rondgekeken en zijn nog in wat attracties geweest. ’s Avonds zaten we buiten en toen kwam er een kabouter langs. Zij vertelde dat ze noten aan het zoeken was voor de notentaart en dat ze in het sprookjesbos woonde.

 

Zaterdag 11 juni zaten we aan het ontbijt toen er een mevrouw aan de deur klopte. Het was de mevrouw die de dag ervoor bij de poort stond. Zij had een kaartje, magische vleugels voor aan de rolstoel, snoepjes en een boekje met sprookjes meegenomen. Ze wou ons een fijn verblijf wensen. Dit was zo lief! Toen zijn we naar het attractiepark geweest. Dit was heel leuk en het is ook zo groot dat we soms niet wisten waar we waren. Ook ben ik nog met Pardoes op de foto geweest.

 

In de avond zijn we naar Polle’s pannenkoekenrestaurant geweest. Dat was heel lekker. Midden in het restaurant was er een soort carrousel. Dat draaide rond. Er stonden pannen op een fornuis met lepels erin. Er was een muziekje op de achtergrond. Als dat harder klonk, begon de fluitketel te fluiten en de pannen te rammelen. Toen we terug waren bij het huisje, hebben mijn broertje en ik bij de speeltuin gespeeld. Dat was heel leuk en grappig, want de speeltuin was op een meertje met loopbruggen die een beetje in het water hingen. Dus je werd wel een beetje nat. Toen gingen we slapen. De volgende ochtend is papa naar de Lidl gefietst en heeft hij heerlijke broodjes gehaald. Toen we hadden gegeten, gingen we naar het attractiepark. Daarna gingen we ook naar het sprookjesbos en hebben Langnek gezien, de grote vriendelijke reus en op het eind geluisterd naar de verhalen van de sprookjesboom.

 

Maandag was alweer de laatste dag. We hadden onze spullen gepakt na het ontbijt en mochten deze zolang bij de receptie neerzetten. We konden nog 1 keer naar het park. Dus we zijn in de achtbaan geweest die heel hard ging, een die in het donker was. En in de Droomvlucht zijn we nog een keer in geweest. Voordat we weg gingen, hebben we hebben nog wat dingen in het winkeltje gekocht als aandenken aan de Efteling.

 

Om half 2 kwam Guus ons weer ophalen met de politieauto, uiteraard weer met de sirenes aan en een nummerbord met de namen van mijn broertje en van mij voor op de auto. Zo leuk! Tegen 16 uur ’s middags waren we weer thuis en stond de familie ons weer op te wachten. Dit was ons supermooie weekend met dank aan Kans voor een Kind. Dank jullie wel allemaal voor dit onvergetelijke weekend!

 

Liefs van Myrthe

 

Wensvervuller: Manon van Goethem

 

Nog meer leuke foto's