Stijn loopt mee met brandweer en politie

Wat Stijn altijd al wilde, wat altijd zijn grote wens was is een dagje meelopen met de brandweer en de politie. Kans voor een Kind ging met die wens aan de slag en het is gelukt!

 

Op 22 november 2019 was het dan zover. Wensvervuller Agnes Schutten had geregeld dat Stijn bij de brandweer en de politie in Hengelo mocht meelopen. Ze kwam om 10.00 uur bij Stijn en zijn ouders in Losser. Hij wist niet wat ze gingen doen die dag; Agnes zei alleen dat hij goed naar buiten moest kijken.

 

Na tien minuten kwam er een oude Amerikaanse politieauto met sirenes van Guus Lemmink de straat in rijden. Stijn stond te springen van plezier. Toen reden ze naar het politiebureau in Hengelo waar wijkagent Frank hen al op stond te wachten. Stijn kreeg een echt politiepak aan en hij mocht een pet op met ‘hulpagent’. Hij mocht alles zien: de motoren, de auto's, de cellen. En hij mocht in een ME-bus, in een politieauto en op een politiemotor zitten. En nog spannender: hij mocht een echte winkeldief arresteren in de stad. De dief had twee nietmachines gestolen. Wat zat Stijn in zijn rol, wat was dit genieten voor hem. Medelijden had hij niet met de dief; hij sloeg hem in de boeien en bracht hem naar de cel. Eigen schuld, volgens Stijn.

Van al dit spannends had Stijn wel honger gekregen dus gingen ze op naar de McDonalds waar hij een lekkere happy meal kreeg en zelf zijn ijsje mocht maken. Daar kreeg hij van Agnes ook een mooi rood brandweerpak waar hij helemaal blij mee was.

 

Onder politiebegeleiding van motoragent Frank ging het naar de brandweerkazerne in Hengelo, naar brandweerman Ben en het team. Wat heeft Stijn ook hier genoten! In een echt brandweerpak mocht hij mee in een hoogwerker om een dier van het dak te redden; dat was een knuffelbeer. Ook mocht hij de hele kazerne bekijken, in alle soorten brandweerauto’s zitten en hij heeft zelfs een echte uitruk gezien omdat er een brandmelding binnen kwam. En wat wist Stijn veel te vertellen over de auto’s. Hij weet echt alles van de politie en de brandweer. Van brandweerman Ben kreeg hij aan het eind van de middag nog een mooie brandweermuts en een tas met kleurplaten.

 

Ondertussen was het al 17.00 uur geworden. Omdat Stijn gek is op pannenkoeken ging het gezelschap in de Amerikaanse politieauto naar Bolle Jan in Denekamp waar hij samen met zijn ouders heerlijk heeft gegeten.

 

Wat heeft Stijn enorm genoten van zijn wens! En wat was het gaaf dat Marieke Dijkhof mee ging om deze dag vast te leggen op camera zodat Stijn nog jaren kan genieten van deze dag. Wat hebben de politie en de brandweer Hengelo geweldig mee gewerkt om deze dag zo mooi mogelijk te maken voor Stijn.

 

(Foto’s: Marieke Dijkhof.)