Tobias op bezoek bij de giraffen

Een beetje spannend was het wel. Voor Tobias, maar ook voor Polepole. Wat een geweldige ervaring was de ontmoeting met die jonge giraffe.

 

Enkele weken geleden werden we gebeld door wensvervuller Herman Molthof. Hij zei: “We zijn jullie niet vergeten hoor! We komen graag even langs om jullie een voorstel te doen voor een wensvervulling.” Tobias had als wens opgegeven dat hij graag eens de giraffen wilde voeren. Het werd een onvergetelijk weekend.

 

Op vrijdagmiddag reden we vol verwachting naar Emmen. We mochten overnachten in het nieuwe Fletcher hotel ByZoo. Een goed hotel met een erg mooie binnenspeeltuin. Na het welkomstdrankje en een lekkere maaltijd met hamburger gingen we op tijd naar bed.

 

De volgende ochtend mocht Tobias zich melden bij dierenverzorger Harmen van Wildlands Adventure Zoo. Harmen nam ons mee achter de schermen bij de dierentuin. We keken in de nachtverblijven van de verschillende savanne-dieren. Ook was er een buitenverblijf waar een neushoorn stond.

 

Toen nam Harmen ons mee naar het binnenverblijf van de giraffen. Speciaal voor Tobias waren er twee grote en één kleine giraffe binnengebleven. Daar gingen we nu naartoe. De verrassing werd nog groter toen Harmen ineens de staldeur opendeed en Tobias oog en oog stond met de kleine giraffe Polepole. Toen de eerste spanning voorbij was kwam de kleine giraffe naar ons toe. Dit was een heel mooi moment. Ondertussen stonden op de achtergrond de grote giraffen nieuwsgierig toe te kijken. Giraffen zijn heel nieuwsgierig maar ook wel een beetje angstig. Op het moment dat we ernaartoe bewogen, haastten ze zich snel weg. Dat was heel grappig.

 

De rest van het weekend hebben we heerlijk door het Wildlands-park gelopen. We zijn op safari geweest, we hebben in junglebootjes gezeten, de verschillende dieren bezocht en natuurlijk heerlijk patat en een frikandel gegeten. Het was een onvergetelijk weekend en zondagmiddag reden we met een tevreden gevoel en een ervaring rijker terug naar huis.

 

Kans voor een Kind, Herman Molthof (en de andere vrijwilligers), en dierenverzorger Harmen… bedankt voor het vervullen van de wens van Tobias!

 

Hartelijke groet,

Ronald, Eva en Tobias.