Toon (en zijn zussen) genieten volop in Beekse Bergen

Toon werd een week voor de herfstvakantie compleet verrast door een bezoekje bij ons thuis van vrijwilliger Elise van Kans voor een Kind. Hij kreeg een heel mooi verrassingspakket met twee grote dierenknuffels. En hij kreeg te horen dat we een midweek naar de Beekse Bergen mochten.

 

De dagen erna was hij alleen maar druk met zijn reiskoffer en wat er allemaal mee mocht en hij liep de hele dag met zijn knuffels. Hij had er zoveel zin in.

 

Maandagmorgen was het eindelijk zover, we vertrokken met zijn allen naar de Beekse Bergen. We mochten verblijven in een ontzettend mooie lodge aan de Savanne. De giraffen, zebra’s en struisvogels liepen gewoon in onze ‘achtertuin’. Geweldig! Nog dezelfde dag hebben we een autosafari gemaakt. Wat een belevenis. Toon wist niet wat hij zag en de meiden hebben ook hun ogen uitgekeken.

 

Dinsdag hadden we geluk. De zon scheen volop en bij het openslaan van onze tuindeuren zagen we een olifant bij het hek staan. Die dag zijn we trouwens lopend door het safaripark gegaan. Dit was zo leuk voor Toon en de meiden. We konden niet alleen alle dieren van dichtbij zien, maar er was ook een speeltuin en een belevingspad. Zo mooi aangelegd allemaal!! Tot onze verrassing kwamen we ook nog in een gedeelte met aapjes die vrij door het bos bewogen. Ze slingerden langs ons heen en maakten enorm veel lawaai. Heel mooi om ze zo van dichtbij te zien. We hebben gelijk ook maar gebruik gemaakt van de bootsafari. Ook weer een andere manier om door het park heen te gaan. Een ranger vertelde tijdens de boottocht heel veel over de dieren. We hebben samen echt een hele mooie dag gehad met veel zon en vier blije kids!

 

En toen was het woensdag. De dagen vlogen voorbij. Vandaag zijn we weer begonnen met de autosafari. En dit keer kregen we van heel dichtbij een giraffe op bezoek. Hij at zelfs de blaadjes die bij de ruitenwissers lagen, dus hij kwam echt heel dichtbij ons. Daarna nog een aantal kamelen die de weg versperden. De kinderen hebben enorm veel lol gehad. Na de autosafari hebben we nog een bezoek gebracht aan Speelland. Er was van alles te doen; midgetgolf, met bootjes op het water, waterpistolen en noem maar op. Genieten! ’s Avonds hebben we nog gebowld met zijn allen. We werden zelfs bediend door een Robot. Wauw!

 

Donderdag zijn we even van het park afgegaan en hebben we geshopt in Tilburg. Wat een mooie stad. ’s Middags hebben we lekker gezwommen in het park en hebben we heerlijk pizza’s besteld om de dag af te sluiten.

 

En toen was het alweer vrijdag. De spullen werden weer netjes ingepakt en we moesten afscheid nemen van het park. Toon en de meiden wilden eigenlijk nog niet weg en wij ook niet. Het was echt een hele fijne week. Even geen zorgen, gewoon even rust en samenzijn.

 

Heel erg bedankt voor deze fantastisch ervaring.

 

Ivo, Anna

Jet-Cato-Mies-Toon

 

Wensvervuller: Elise Leferink