Word jij ons nieuwe bestuurslid
PR & Communicatie?
Bekijk de vacature

Tweede editie Smull'n & Vervull'n

Op donderdag 6 juni vond in de Almelounge businessruimte van Heracles Almelo voor de tweede keer het Smull'n en Vervull'n-evenement plaats. In verband met het overlijden van Willem Hoevers was het evenement dit jaar iets ingetogener; zonder veiling maar wel met de gelegenheid voor de gasten om een donatie te doen via speciale donatiekaarten. De avond werd gepresenteerd door Bert Eeftink.
 

Willem Hoevers Award

Voor een deel stond deze Smulll’n & Vervull’n in het teken van herinneringen aan Willem. Daarvoor namen zes personen die Willem goed kenden deel aan een boeiend tafelgesprek:

  • Gertjan Verbeek, die Willem dagelijks meemaakte vanuit zijn periode als trainer van Heracles waar Willem verzorger was;
  • Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles, de eerste Founder van Kans voor een Kind;
  • Schilderes Ursula Aubri, die op menig Benefietavond samen met kinderen een schilderij maakte dat ook werd geveild;
  • Henk Beldman, die met een groot team gasten van café Kremer in Vroomshoop een aantal geweldige acties organiseerde;
  • Henk Winkelhuis, een goede vriend van Willem en ook betrokken bij Kans voor een Kind als vrijwilliger;
  • en Joke Mengerink, voorzitter van Kans voor een Kind.

 

Na het tafelgesprek kondigde Joke aan dat er vanaf volgend jaar jaarlijks een bijzondere Willem Hoevers Award zal worden uitgereikt. Deze wordt gemaakt door de Boekelose kunstenaar Bert Nijenhuis.

 

Wensvervullingen

Vervolgens had Joke Mengerink een ontroerend gesprek met twee kinderen die een wensvervulling kregen. Dat was een mooie laatste optreden van haar als voorzitter, want daarna maakte zij haar afscheid bekend. Haar toewijding en passie hebben heel veel betekend voor alle vrijwilligers en uiteraard voor de kinderen die we in al die jaren hebben mogen helpen. In haar laatste toespraak sprak zij prachtige woorden en gaf aan dat er nu ruimte is voor iemand om het stokje over te nemen. Haar opvolger is nog niet bekend, maar ongetwijfeld komt er iemand die zich, net als alle vrijwilligers, met hart en ziel wil inzetten voor al die kinderen in Twente die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

De rest van de avond verliep heel gezellig, met heerlijk catering van businessclub Almelounge, speciale wijnen van Elhorst Wijnen en muzikale omlijsting door Trio Margreet Engel. De uitstekende techniek was in goede handen van HPPL en Marieke Dijkhof zorgde voor een mooie fotoreportage.

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde Smull’n & Vervull’n 2024. Gezien de reacties heeft iedereen ervan genoten.

 

Sfeerimpressie Smull'n & Vervull'n 6 juni 2024