Over De Rietpluim

Adres:
Speenkruidpad 2
7601 CT Almelo
Telefoon: 088 - 010 36 68

Sfeerimpressie De Rietpluim

De missie van De Rietpluim
De Rietpluim is een ambitieuze en resultaatgerichte school voor jonge kinderen met specifieke onderwijs- en of zorgbehoeften. Wij staan voor een veilig, gestructureerd, uitdagend en positief klimaat, waar kinderen, ouders en personeel met veel plezier komen. Wij volgen en sturen de ontwikkeling van jonge kinderen in een continu proces en passen ons onderwijsaanbod hierop aan. Door aandacht te hebben voor de brede ontwikkeling en individuele ontplooiing van het kind leggen wij een stevige basis voor het verdere ontwikkelingsproces.

 

Waarom zijn wij een Kans voor een Kind-school
Toen we van Willem, in een gesprek op school, hoorden wat Stichting Kans voor een Kind inhield en wat je daar als school mee kunt, waren we als team heel enthousiast en zagen we gelijk kansen ontstaan voor veel van onze kinderen en hun gezinnen, die soms voor de nodige uitdagingen staan in de breedste zin van het woord. Elke dag van de week staan we klaar voor de kinderen op onze school en proberen we zo goed mogelijk, samen met de ouders, de kansen op school en in hun ontwikkeling te zien en aan te boren. Thuis is dat vaak ook hard werken voor de ouders om alle ballen in de lucht te houden en hoe mooi is het dan, als je als school je steentje kunt bijdragen om een wens of droom uit te laten komen. Als je bijvoorbeeld een dag van onbezorgd genieten kunt geven en het kind en het gezin zo een onvergetelijke herinnering kunt bezorgen! 
Hoeveel het betekent, laten de lach en soms een traan zien, als we de wens kenbaar maken. Kijk daarin maar eens naar de wensen die al vervuld zijn. Soms heel klein, maar met hele grote impact! 
We hopen nog heel veel mooie wensen te mogen vervullen, binnen dit prachtige initiatief.

Contactpersoon
Naam: Esther Bergboer
Telefoon: 088 - 010 36 68
Lees meer over De Rietpluim
Roans treinavontuur

Roans treinavontuur

Naar wens
Sinterklaas- en Pietcadeautjes voor Manuel, Amy, Levy en Amiliyah

Sinterklaas- en Pietcadeautjes voor Manuel, Amy, Levy en Amiliyah

Naar wens
Nola neemt afscheid met een geweldige high tea

Nola neemt afscheid met een geweldige high tea

Naar wens